Gazon onderhoud

Gazon onderhoud is een van onze specialisaties!

Van grond omploegen en egaliseren tot het inzaaien en onderhouden van uw gazon. Frans Schimmel is uw all-in-one oplossing voor gazon en grondwerken.

Gazon aanleg apeldoorn Gazon aanleggen Vaassen

Bent u op zoek naar een vakman die weet hoe een goed gazon onderhouden wordt en die maat- en vakwerk aflevert? Zoek niet verder want wij zijn echte deskundigen op het gebied van gras(velden).

Maak een afspraak

Waarom Frans Schimmel uw gazon specialist is

  • Wij kunnen met geadvanceerde apparatuur uw gazon laten beluchten.
  • Wij weten de juiste maai-technieken toe te passen op uw gazon.
  • Wij kunnen u precies vertellen welke bemesting en onderhoudstechnieken voor uw gazon geschikt zijn.

Naast aanleg van grotere grasvelden doen wij tevens het (groot)onderhoud hiervan. Ook het verticuteren (mos verwijderen) van uw gazon bieden wij aan, met machines inclusief opvang en wiedeg. 

U kunt bij ons terecht voor gazon onderhoud in de omgeving van Vaassen, Emst, Wiesel, Twello, Nunspeet, Elspeet, Heerde, Beekbergen, Voorst, Terwolde, Wenum, Oene en Epe.

Verticuteren en door-zaaien van gazons

Wij kunnen een verwaarloosd gazon en/of een gazon met mos/vilt zeer goed herstellen. Dat doen wij door middel van verticureren en door-zaaien en daarnaast het toepassen van goede bemesting. Met onze zelfrijdende verticuteermachine zijn wij uitstekend in staat om "kleine" tot grote grasvelden zeer goed te onderhouden.

Waarom moet een gazon worden geverticuteerd?

Door mos, onkruid en maaien onstaat er een soort viltlaag op het gazon. Water, licht en lucht komen hier maar moeilijk doorheen. Het gazon moet daarom geverticuteerd te worden.

Verticeren staat voor 'schoonharken' van uw gazon

Als de grond in slechte staat is onstaat er mosvorming. Een tekort aan zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem maken dat mos het gras overwint. Ook kan te veel schaduw en te kort maaien mos veroorzaken. Verticuren is de oplossing. Feitelijk is het het schoonharken van uw gazon. Hierdoor wordt namelijk mos en de viltlaag verwijderd en worden de wortels doorgesneden. Door het doorsnijden van de wortels krijgt nieuw mos geen kans meer. Het gras krijgt weer zuurstof en de wortels hebben weer toevoer van water.

Wanneer verticuteren?

Een viltlaag van ca. 1 centimeter is goed voor uw gazon. Hierdoor wordt het gazon beschermt tegen hitte en waterverlies. Als de laag dikker wordt, dan dient men het gazon te verticuteren. Het is raadzaam om uw gazon twee keer per jaar te verticuteren in maart (geen nachtvorst meer) en en augustus.

Aanleg van grasvelden

Wij leggen ook gras aan voor particulieren met grotere grasvelden, of zogeheten gazons. In veel gevallen werken wij samen met hoveniers. De stukken grond variëren van honderd tot duizenden vierkante meters. Wij beschikken over zes tractoren van 15, 20, 50, 70, 90 en 125 PK. De tractoren zijn te koppelen aan een kilverbord, een egalisatieschuif, een rotorkop-eg, een rotorkop-eg, een Brillion- en een doorzaaimachine.

Grasmaaien

Wij gebruiken verscheidene machines, te weten:

  • cirkelmaaier voor gazons
  • cyclomaaier voor weilanden
  • klepelmachine voor ruwe terreinen van 1,25 en een van 1,80 meter

Onderhoud van gazons, gras- en sportvelden

Bij het onderhoud hiervan maken wij gebruik van beluchtingsmachines zoals een vertidrain, beluchtingsschudfrees en een bezandingswagen.

Meer informatie over gazon onderhoud?

Bel vrijblijvend naar 0578 - 575 649 of stuur een mail via onderstaand contactformulier.

Frans Schimmel Groen en Grondwerk is gevestigd in Vaassen, Gelderland

Update: 30-05-2024

Neem vrijblijvend contact op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vragen of opmerkingen:
Eerste vijf letters
van het woord grondwerk   *
(om spam te voorkomen)
 

Velden met een * zijn verplicht.
Frans Schimmel